3026 1010 info@aculife.dk
Den kinesiske tilgang

Behandlingsformer

Akupunktur behandler lidelser i krop og sind

Akupunktur er en vigtig del af Traditionel Kinesisk Medicin (TCM). TCM er en flere tusind år gammel lægevidenskab fra Østen med eget diagnose- og behandlingssystem, der på mange måde adskiller sig fra den vestlige terminologi.

Akupunktur betyder behandling med nåle og er en afbalancerende behandling. Dermed behandles hele mennesket og ikke blot de enkelte symptomer. Hensigten med akupunktur er at skabe balance mellem Yin og Yang samt sørge for, at livsenergien Qi kan cirkulere frit og i de rigtige retninger i kroppens energibaner, meridianerne. Ubalance eller blokering i energibanerne kan medføre smerter eller sygdom.

Akupunktur hjælper kroppen til at helbrede sig selv og derved genoprette balancen i krop og sind. Fordelen ved TCM er, at man ikke kun behandler selve symptomerne, men også behandler de bagvedliggende årsager til ubalancen.

Det kræver tålmodighed at få styrket og afbalancere kroppens energi, så man skal være forberedt på en proces der kan tage længere tid, og behøve flere behandlinger.

Cupping løsner dine smerter og spændinger

Ved denne behandling påsættes små kopper af kohorn, porcelæn, glas eller plastik på et bestemt område, hvor de flyttes rundt for at opnå en bestemt effekt.

Eller de sættes hen over en nål for at forstærke virkningen på udvalgte punkter. Der dannes et vacuum inde i “koppen”, dette medfører øget blodgennemstrømning, hvorved blokeringer kan løsnes op, således at energien frit kan strømme og helingen styrkes.

Efter behandlingen kan røde og blå mærker forekomme, som dog forsvinder i løbet af nogle dage.

Gua Sha styrker bl.a. dit immunforsvar

Gua betyder at skrabe. Sha er den rødme der kommer frem i huden. Ved denne behandling bruges små “massageredskaber” oftest lavet af kohorn. Huden i et bestemt område påføres olie og redskabet bruges til at “skrabe” hen over huden.

Immunforsvaret aktiveres idet kroppen straks vil nedbryde mikroblødningerne, og blodgennemstrømningen til området øges, hvorved blokeringer kan løsnes op og energien igen kan flyde frit. Efter behandlingen kan røde og blå mærker forekomme, som dog forsvinder i løbet af nogle dage. Gua Sha er rigtig god til at behandle spændinger, lokal smerte og forkølelse.

Moxa styrker og hjælper mod smerter og kulde i kroppen

Moxibustion (herefter kaldet moxa) er en metode, hvor en sammenpresset rulle af kinesisk gråbynke, formet som en cigar, antændes og holdes hen over et punkt eller bevæges på en bestemt måde over et område.

Moxa kan også gives direkte på nålene. Løs moxa presses fast om nålen, hvorefter det antændes. Den langsomt glødende moxa varmer nålen direkte i akupunkturpunktet. Man mærker en intens, men behagelig varme, der ikke brænder.

Denne metode anvendes ofte i de situationer, hvor det som led i behandlingen er nødvendigt at fjerne kulde, stagnationer eller smerter, enten overfladisk eller i dybden, for at opnå det ønskede resultat.

Auricoloterapi hjælper mod allergi og smerter

Auricoloterapi har sin oprindelse i 1950’ernes Frankrig. I Lyon fandt lægen Paul Nogier efter mange års studier ud af, at øret afspejler hele kroppen og dens organer. Paul Nogier blev indstillet til Nobelprisen i Medicin for sine opdagelser i 1996.

Hvis man ser øret skal man forestille sig et mikrosystem, hvor hele kroppen er aftegnet. Dette betyder, at ved at benytte punkter i ørerne kan behandle hele kroppen.

Jeg bruger nåle og semipermanåle, som er en nål, der minder om en lille perle, der bliver siddende i øret i længere tid. Alt fra to dage til to uger. Fordelen er, at nålene virker i længere tid.

Øreakupunktur er blandt andet velegnet mod smerter i muskler, knogler og led og mod diverse ubalancer i kroppen. Herudover er øreakupunktur også effektiv til tobaksafvænning og vægttab, og er generelt en hurtigtvirkende behandlingsform.

Laserbehandling er god til børn, smerter og sportsskader

Laser er en speciel form for forstærket lys, der er ensrettet, velordnet og koncentreret. Laserlyset trænger dybt ind i vævet og stimulerer den enkelte celle på samme måde, som planter udnytter sollyset ved hjælp af fotosyntese. Cellen udnytter energien fra laserlyset og sætter gang i alle kroppens naturlige reparations-mekanismer.

Helingsprocessen forstærkes og immunforsvaret styrkes. Laserbehandling understøtter således kroppens egne funktioner og får dem til at ske langt hurtigere.

God til børn -og voksne der ikke har lyst til nåle.

Laserbehandling kan anvendes til smertebehandling, muskelspændinger, sportsskader, inflammationstilstande, hudproblemer, hælspore etc.

Elektroakupunktur hjælper ved kroniske lidelser, led- og muskelskader

Ved elektroakupunktur sendes en meget svag strøm igennem de indsatte nåle for at stimulere akupunkturpunkterne yderligere. Strømstimulationen løsner muskelspændinger samt dæmper eller blokerer for smertesignaler til hjernen.

Elektroakupunktur har i forhold til visse lidelser og kroniske tilstande vist sig at have en stærkere effekt end almindelig akupunkturbehandling.

Elektroakupunktur kan anvendes til smertebehandling, muskelspændinger, sportsskader, ledproblemer, overbelastningsskader etc.

Anbefalet

Hvad siger kunderne

Chris

"Megadygtig behandler med stor faglighed, kompetencer og beroligende indlevelse. Jeg kunne næsten ikke gå pga. iscias … nu efter tre intense behandlinger med nåle, laser og smertelindring (på 8 dage) er jeg i fuld vigør igen. De varmeste anbefalinger herfra!"

Johanne

"Sjældent er jeg blevet mødt af så god behandling, som jeg får hos Tine. Hun er utrolig omsorgsfuld og ekstremt dygtig til sit job – aldrig har jeg mødt en passion som hendes"

Rikke

"Jeg har fået en utrolig god behandling hos Tine. Hun er meget tillidsvækkende, rolig og kompetent. Jeg kom med mærkelige, diffuse smerter. De forsvandt som dug for solen …"

Bertram

"Hvis du har allergi, så brug Tine fra Aculife. Det har jeg gjort, og det har hjulpet mig rigtig meget mod min pollenallergi. Bertram 12 år"

Bestil tid til behandling

Ring på 3026 1010 eller skriv på info@aculife.dk

Adresse: Tendrup Møllevej 85, Hornslet – find vej